منوچهر صدوقی سها؛ نماد زنده فلسفه و عرفان اسلامی معاصر است.
به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، آیین نکوداشت مقام علمی و فرهنگی استاد منوچهر صدوقی سها، مدرس و پژوهشگر برجسته حکمت و عرفان اسلامی، روز چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳، با حضور جمعی از شخصیتهای برجسته علمی و فرهنگی در تالار شهید مطهری انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد. غلامرضا امیرخانی، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، در این مراسم با تقدیر از جامعیت علمی و اخلاقی استاد صدوقی سها، ایشان را نماد زنده فلسفه و عرفان اسلامی دانست.
امیرخانی، در ابتدای سخنان خود با اشاره به جایگاه استاد صدوقی سها در میان متفکران معاصر گفت: اگر بخواهیم یک شخصیت را بهعنوان نماینده فلسفه و عرفان زنده اسلامی معرفی کنیم، بیشک استاد صدوقی سها از بهترین گزینه هاست. ایشان نهتنها در عرصه علوم عقلی، بلکه در حوزه ادبیات و عرفان نیز چهرهای برجسته هستند. آثار ایشان گنجینهای است که نسلهای آینده به آن استناد خواهند کرد.
وی در ادامه با ذکر خاطراتی از حضور استاد در کتابخانه ملی، افزود: از اواسط دهه ۹۰، حضور ایشان در بخش نسخههای خطی کتابخانه ملی، برای ما افتخاری بزرگ بود. محافل علمی و گفتوگوهایی که با حضور استاد و دیگر بزرگان شکل میگرفت، برای کتابداران و پژوهشگران منبعی از دانش بود.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، با تأکید بر نقش برجسته استاد در اعتلای حکمت و عرفان اسلامی، تصریح کرد: یکی از ویژگیهای بارز استاد، تسلط جامع ایشان بر حکمت، عرفان و فلسفه اسلامی است. استاد با تحلیل آثار حکمای متأخر و ارائه رویکردهای نوآورانه، نشان دادهاند که فلسفه ایرانی پس از ملاصدرا همچنان زنده و پویا بوده و ظرفیتهای تازهای برای توسعه دارد.
وی با ذکر سخنانی از محاضرات ادبی علمایی چون: امام خمینی و آیت الله سید احمد زنجانی از شخصیت معنوی استاد یاد کرد و افزود: شخصیت معنوی استاد، همسنگ با دانش گسترده ایشان است. احترام به همه افراد، از دانشجویان تا پژوهشگران، و تواضع علمی ایشان الگویی برای همه ما بوده است. دو سالی که از نزدیک در کنار ایشان بودم، بهترین تجربههای علمی و اخلاقی زندگیام را رقم زد.
در پایان، امیرخانی با قدردانی از برگزارکنندگان این مراسم و آرزوی سلامتی برای استاد صدوقی سها، خاطرنشان کرد: وجود شخصیتهایی چون استاد صدوقی سها، نعمتی الهی برای فرهنگ و تمدن اسلامی و شیعی ماست. آثارشان چراغ راه آیندگان خواهد بود.
این مراسم که با حضور چهرههای شاخص علمی و فرهنگی، از جمله آیتالله سید مصطفی محقق داماد، رئیس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم؛ دکتر محمود شالویی، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی؛ و دکتر غلامرضا اعوانی، عضو پیوسته فرهنگستان علوم، همراه بود، فضایی برای بررسی ابعاد مختلف شخصیت و آثار این حکیم و عارف معاصر فراهم کرد.