کتابداران باید حلقه ارتباطی میان دانش و جامعه باشند
به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، غلامرضا امیرخانی، رئیس سازمان، در این نشست که با هدف بررسی چالشهای موجود در حوزه کتابداری برگزار شد، بر ظرفیتهای بالقوه کتابداران و اهمیت حضور آنها در جامعه علمی تاکید کرد و اظهار داشت: کتابداران باید حلقه ارتباطی میان دانش و جامعه باشند. آنها نباید فقط به وظایف درونسازمانی محدود شوند، بلکه باید با پژوهشگران و مخاطبان عمومی در تعامل باشند تا دانش و اطلاعات را بهطور مؤثری انتقال دهند.
وی در ادامه با اشاره به تفاوتهای ساختاری و عملکردی انجمنهای کتابداری در ایران و سایر کشورهای پیشرفته، افزود: 'انجمنهای علمی در ایران با وجود فعالیتهای مثبت و تلاشهای مداوم، هنوز نتوانستهاند در سطحی فراگیر و با عضویت گسترده همانند انجمنهای مشابه در کشورهای پیشرفته عمل کنند. ما در انجمن کتابداری ایران همچنان با محدودیتهایی در زمینه گسترش فعالیتهای علمی و صنفی مواجهایم، و نیاز به فراهم آوردن امکانات و زیرساختهای بیشتر برای تقویت این انجمنها داریم.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، همچنین به مشکلاتی که برخی از کتابخانهها با آن مواجهاند اشاره کرد و گفت: متأسفانه در بسیاری از کتابخانهها، بهجای تمرکز بر پژوهش و اطلاعرسانی، فضای کتابخانه به محیطی برای مطالعه شخصی تبدیل شده است. این معضل جهانی است، اما در ایران ابعاد جدیتری به خود گرفته است. ما باید به سمتی حرکت کنیم که پژوهشگران و اهل علم بتوانند بیشترین بهره را از امکانات کتابخانهها ببرند.
وی با اشاره به تجربههای شخصی خود در ارتباط با انجمن کتابداری و اطلاع رسانی ایران افزود: از زمان آغاز فعالیتهای انجمن کتابداری ایران، به این باور رسیدهام که انجمنها ظرفیت فوقالعادهای برای پیشبرد اهداف علمی و حرفهای دارند. کتابداران باید از این فرصت برای توانمندسازی و افزایش مهارتهای خود استفاده کنند.
امیرخانی در پایان تصریح کرد: ما در کتابخانه ملی همواره آماده همکاری با انجمن کتابداری هستیم و امیدواریم این همکاریها به شکل گستردهتری در زمینههای آموزشی، پژوهشی و اجرایی ادامه یابد. توانمندسازی کتابداران و دسترسی بهتر به منابع اطلاعاتی از جمله اهدافی است که با همافزایی میتوانیم به آن دست یابیم.