Skip to Content

بررسی مُهرهای جوهری در کارگاه تخصصی کتابخانه ملی


تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۶/۷ - ۱۰:۱۶:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۳/۶/۷ - ۱۰:۲۲:۴۷
بررسی مُهرهای جوهری در کارگاه تخصصی کتابخانه ملی
کارگاه آموزشی «سبک‌شناسی مُهرهای جوهری» به مدت دو روز در کتابخانه ملی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، این کارگاه با هدف آشنایی دانش‌پژوهان و سندپژوهان با تاریخچه و تفاوت‌های مُهرهای جوهری از دوره ایلخانی تاکنون در محل اندیشگاه فرهنگی سازمان برگزار گردید. دکتر علی مشهدی رفیع، عضو هیأت علمی گروه ایران‌شناسی دانشگاه بوعلی سینای همدان، تدریس این دوره 10 ساعته را برعهده داشت. 

در این کارگاه، اصطلاحات و فن‌شناسی مُهرهای جوهری و کاربرد آن‌ها در اسناد و کتاب‌های خطی بررسی شد. همچنین، تفاوت مُهرهای جوهری با سایر مُهرها و سبک‌شناسی عناصر بصری آن‌ها از دوره‌های مختلف تاریخی تحلیل گردید.

نمونه‌های نخستین مُهرهای جوهری در دستگاه‌های دیوانی حکومت‌های ایرانی و نمونه‌هایی از مُهرهای برنج، عقیق و نقره، به همراه مُهرشناسی طبقات اجتماعی مختلف مانند افراد، خاندان‌ها، فرمانروایان، امرای محلی، شاهزادگان و اصناف به شرکت‌کنندگان معرفی شد. همچنین، گزارش‌هایی از فن‌شناسی مُهرهای طبقات فرودست جامعه ایرانی مورد بررسی قرار گرفت.

در بخش پایانی، شرکت‌کنندگان به بازخوانی و توصیف مُهرهای یک آلبوم از مجموعه نسخ خطی دانشگاه میشیگان پرداختند. این کارگاه با حضور کارشناسان معاونت اسناد ملی، معاونت کتابخانه ملی، اعضای هیئت علمی، پژوهشگران پژوهشکده اسناد و تعدادی از دانش‌پژوهان حوزه سندشناسی و نسخ خطی همراه بود.
 


login