ششمین نشست از سلسله نشست های تاریخ یزد با سخنرانی استاد علی اکبر قلم سیاه، به همت سازمان اسناد و کتابخانه ی ملی استان برگزار گردید.


تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۴/۹ - ۹:۵۵:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۳/۴/۹ - ۹:۵۹:۹
ششمین نشست از سلسله نشست های تاریخ یزد با سخنرانی استاد علی اکبر قلم سیاه، به همت سازمان اسناد و کتابخانه ی ملی استان برگزار گردید.
ششمین نشست از سلسله نشست های تاریخ یزد با سخنرانی استاد علی اکبر قلم سیاه، به همت سازمان اسناد و کتابخانه ی ملی استان برگزار گردید.

ششمین نشست از سلسله نشست های تاریخ یزد تاریخ یزد با سخنرانی استاد علی اکبر قلم سیاه و به همت سازمان اسناد و کتابخانه ی ملی استان، در محل سازمان فرهنگی، ورزشی و اجتماعی شهرداری یزد و با حضور جمعی از پیشکسوتان و مفاخر فرهنگی برگزار گردید. به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ی ملی استان یزد در این نشست محقق و پژوهشگر برجسته ی استان، علی اکبر قلم سیاه با تاکید بر اینکه زیباترین جملات در خصوص عبرت گرفتن از تاریخ مراجعه به سخنان گهربار حضرت علی(ع) در خصوص ضرورت تعمق و وقوف بر تاریخ به جهت آگاه سازی جامعه است و متاسفانه با تمام اهمیت مطالعه ی تاریخ، اما تا حد زیادی به آن نا آشنا هستیم ادامه داد: کسانی که تاریخ یزد را نخوانده اند از مظالم این تاریخ به مردم آگاهی ندارند و به همین دلیل بوده است که تاریخ این دیار حدود 2 قرن در سکوت کامل بوده است.وی ادامه داد: از نظر استاد ایرج افشار یزدی نکته ی مهم در تاریخ یزد تاریخ پر از مظلمه بودن است که به عنوان مثال اگر بخواهیم بخشی از آن را بگوییم باید گفت مثلاً دوران آل مظفر در به عنوان دوران شکوفایی یزد یاد شده است، لکن باید اگر واقعیت تاریخ را بررسی کنیم این دوره از نظر نگرش خاص این خاندان و بعد اخلاقی ایشان دوران تاسف باری بوده است و چه ظلم هایی به مردم روا داشته اند. علی اکبر قلم سیاه در ادامه با بیان اینکه در طول تاریخ یزد برخی از پادشاهان و حاکمان قاجار از سن 16، 17 سالگی به یزد می آمدند و حوادثی را در این شهر رقم می زدند افزود:یزد در طول 70، 80 سال گذشته شهری بوده که از نظر زیست محیطی و سلامت از اعتبار بالایی برخوردار بوده و گذشتگان ما برای حفظ یک شاخه درخت در این شهر تلاش ها می کردند، اما متاسفانه امروز می بینیم که غفلت کرده ایم یا اینکه مثلاً پیشینیان ما آب را با عشق از دل قنات ها استخراج می کردند و حتی از خانواده هایی بوده اند که 16 نفر در این مسیر جان خود را از دست دادند و این حاکی از حاکم شدن روح اخلاص بر عملکردها و رفتارها در این شهر بوده است، اما امروز این روحیات از بین رفته است. این محقق و پژوهشگر برجسته استان ادامه داد:تاریخ یزد به ما نشان می دهد که اگر نیاکان ما بناهایی را بنا می کردند و اگر معلمی در سر کلاس درس می داد همه برای خدمت به این دیار کارمی کردند، اما امروز داریم هویت خود را از دست می دهیم و به مسیر دیگری می رویم. وی در ادامه با طرح این سوال که آیا امروز یزد همان یزد قدیم است افزود: امروز یزد نیازمند نگاه تحول خواهانه و علاقمند به تغییر دارد و لازم است تا مسیر نیاکانمان را ادامه دهیم.

#سازمان-_اسناد_-و-_کتابخانه-_ملی-_استان-_یزد

#دادگستری-کل-استان-یزد

#تاریخ-شفاهی-عدلیه-یزد

 ارتباط با سازمان اسناد و کتابخانه ملی استان یزد

روبیکا:

: https://rubika.ir/asnad_melli_yazd

 ایتا

https://eitaa.com/asnad_yazd

اینستاگرام

 yazdasnad