بازدید استاندار آذربایجان شرقی به مناسب روز اسناد و میراث مکتوب از مرکز اسناد و کتابخانه ملی شمالغرب کشور (تبریز)


تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۲/۲۳ - ۱۰:۴۷:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۳/۲/۲۴ - ۱۱:۳۵:۱۵
بازدید استاندار آذربایجان شرقی به مناسب روز اسناد و میراث مکتوب از مرکز اسناد و کتابخانه ملی شمالغرب کشور (تبریز)

رحمتی با حضور در این جلسه گفتند: وقتی در معرفی هویت ملی تاریخی و دینی خود کوتاهی کنیم، جوانان ما دچار فقدان هویت شده و به سمت جریان های انحرافی میروند.

و در ادامه خاطر نشان کردند: تبریز و آذربایجان به دلیل ویژگی ذاتی این منطقه همیشه تمام کننده و

 خط شکن در عرصه های مختلف بوده و مردم این خطه همواره فعال و احساس مسئولیت میکنند و مطالبه گر هستند

و در آخر با پیشنهاد برگزاری نمایشگاه ها و موزه های فصلی و بین المللی برای معرفی اسناد ملی و تاریخی خطه آذربایجان و ایران اسلامی افزود: بسیاری از کشورها، تاریخ نداشته خود را با برگزاری رویدادهایی به دنیا تحمیل میکنند که جعلی است.

در ادامه جهانبخش سلمانیان، مدیر این مرکز با بیان اینکه 19 اردیبهشت ماه به نام روز اسناد و میراث مکتوب نام گذاری شده است، گفت: میراث مکتوب  در بسیاری از کشورها حتی از میراث فیزیکی مهمتر است.

وی با اشاره به تاسیس مرکز اسناد در سال 1349 و ادغام با کتابخانه ملی با تصویب شورای عالی اداری در سال 1381، افزود: مرکز اسناد شمال‌غرب کشور جزو نخستین مراکز استانی است که اسنادی چون اسناد اداری و اسناد تاریخی در دست خانواده‌ها را جمع آوری و نگهداری می‌کند.

وی ادامه داد: نمایندگی کتابخانه ملی و تنها نهاد حاکمیتی متولی تاریخ شفاهی کشور هستیم و خدمات انتشاری کتابخانه‌ها مثل شابک و نگهداری کتب در کتابخانه ملی را انجام می‌دهیم.

سپس عزیز جوانپور، مدیر کل حوزه استانداری آذربایجان شرقی و از مدیران سابق مرکز اسناد، اظهار کرد: این مرکز جزو مجموعه‌های مظلوم و شناخته نشده است  و مورد کم توجهی واقع شده است.

وی ادامه داد: امحای اسناد ادارات بر اساس قانون باید توسط مرکز اسناد انجام شود اما برخی ادارات در این خصوص همکاری نمیکنند و از مسئولان اجرایی استان خواستند اقدامات لازم جهت انتقال مدیریت شمالغرب به مکان مجهز و استاندارد برای نگهداری اسناد انجام پذیرد.

رنجبر، نخستین مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی شمالغرب نیز درخواست احیای مکاتب تبریز را داد و گفت: تبریز در بسیاری از مقوله‌ها همچون عرفان، نگارگری و تار صاحب مکتب است و باید احیا شود.