دومین پیش سمینار زن در تاریخ آذربایجان برگزار شد


تاریخ انتشار: ۱۳۹۳/۶/۹ - ۰:۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۷/۷/۱۵ - ۱۳:۳۳:۴۲
دومین پیش سمینار زن در تاریخ آذربایجان برگزار شد
"انجمن زنان پژوهشگر تاريخ" با همكاري پژوهشكده اسناد و انديشگاه سازمان اسناد و كتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران در تاريخ 5/6/93 پيش همايشي را با عنوان "زن در تاريخ آذربايجان" برگزار كرد. اين نشست با حضور دكتر حسن زاده دبير علمي همايش، دكتر منصوره اتحاديه، دكتر حسن حضرتي، دكتر امامي خويي در سالن همايش انديشگاه فرهنگي كتابخانه ملي برگزار شد. منصوره اتحاديه ،استاد، نويسنده و پژوهشگر حوزه تاريخ با تاكيد بر تاثير بسيار انقلاب اسلامي بر قوام گرفتن مطالعات زنان تصريح كرد: اين حوزه در غرب سابقه طولاني دارد . درايران با پيروزي انقلاب اسلامي و مشاركت سياسي و اجتماعي زنان در ابعاد گسترده باعث شكل گرفتن مطالعات زنان شد. وي با تاكيد بر ضرورت توجه به پژوهش در احوال زن ايراني خارج از محدوده تهران بيان كرد: وقتي صحبت از زنان است توجه به وقايع تهران و موقعيت زنان تهراني معطوف مي‌شود و كمتر به نقاط ديگر ايران مي پردازيم بدون شك شرايط زنان در خوي، شوشتر يا تبريز تفاوت دارد و خواسته هاي آن‌ها هم متفاوت است. خانم دكتر اتحاديه در پايان صحبت‌هاي خود پيشنهاد دادند گروهي از جوانان، به گردآوري خاطرات زنان مسن در تبريز و آذربايجان پرداخته و ناگفته هاي پراكنده را به صورت داستان مدون درآورند.
در ادامه نشست دكتر امامي خويي استاد دانشگاه با اشاره به زندگي زن عشاير در ايران گفت: زن در گذشته پايه و اساس خانواده بود و مردان تنها وظيفه مراقبت از حريم خانواده را برعهده داشتند و گاهي در نبردهاي داخلي و يا خارجي كشته مي‌شدند. زن عشاير، زن مقتدري است كه با سختي و مرارت زندگي مي گذراند. زن عشاير به مرور با قانون "تخته قاپو كردن" از آن چهره مستقل به زني گوشه نشين تبديل شد .
دكتر حسن حضرتي، استاد دانشگاه تهران نيز ضمن برشمردن فعاليت هاي زنان در حوزه مطالعات زنان از كم كاري بانوان در اين حوزه انتقاد كرد و افزود: انتقادي كه به عملكرد زنان در حوزه تاريخ وارد است كم توجهي به انتخاب پژوهش‌ها به شكل پايان‌نامه است. وي در پايان سخنان خود با بيان اين موضوع كه در حوزه نظري اشخاصي كه در مطالعات زنان جهان اسلام فعاليت مي‌كنند بايد يكسري افكار غلط را كه به شكل اسطوره در كشورهاي اسلامي درآمده بشكنند .عده اي معتقدند وقتي زني در حوزه پژوهش و مطالعات زنان حركت مي‌كند افكار بيگانگان را دركشور خود ترويج مي‌كند.
درپايان اين نشست به پرسش‌هاي مطرح شده پاسخ داده شد.

گفتني است همايش "زن در تاريخ آذربايجان" با همكاري استانداري آذربايجان، سازمان اسناد و كتابخانه ملي و پژوهشگاه علوم انساني در تاريخ 18 و 19 شهريور 93 در مرند و جلفا برگزار خواهد شد.