سی و دومین هفته کتاب

کتاب گوهر ناشناخته رونمایی شد

آیت اله شیخ محمد مظفری قزوینی

تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۹/۱۱ - ۸:۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۳/۹/۱۱ - ۸:۴:۲۳
کتاب گوهر ناشناخته رونمایی شد
گوهر ناشناخته

کتاب گوهر ناشناخته زندگانی و خاطرات آیت‌الله حاج شیخ محمد مظفری نوشته: رضا صمدی‌ها در سالن حمداله مستوفی مدیریت اسناد و کتابخانه ملی قزوین رونمایی شد. در این برنامه رضا صمدی‌ها گفت: کار پژوهش زندگی مفاخر قزوین را از سال ۱۳۶۴ آغاز کردم و مطالب این کتاب را هم زمان حیات آیت‌الله مظفری به تایید ایشان رساندم. وی افزود: با توجه به جایگاه علمی و شخصیت مرحوم آیت‌الله مظفری باید هرگونه شناخت‌نامه‌ای که در مورد ایشان منتشر می‌شود مستند باشد و من در این کتاب تلاش کرده ام در حد امکان اندیشه ها، آراء و احوال ایشان را بازگو کنم. این نویسنده یادآور شد: کتاب گوهر ناشناخته نخستین اثری است که درباره زندگی آیت الله مظفری منتشر شده و محتوای اثر در همان سال ها به تایید آنمرحوم رسیده است. صمدی با بیان اینکه: تلاش کرده ام در حد توان یک عالم بزرگوار را به نسل امروز معرفی گفت: این کتاب فرصتی فراهم نموده تا دیگر پژوهشگران نیز در مورد شخصیت ایشان به پژوهش و تحقیق بپردازند.

حجت‌الاسلام سید رضا خضری در آیین رونمایی از کتاب گوهر ناشناخته بر لزوم تبیین شخصیت والا و مقام علمی آیت‌الله حاج شیخ محمد مظفری تاکید کرد. حجت‌الاسلام خضری گفت: دهه ۲۰ به قزوین بازگشتم و برای ادامه تحصیل به مدرسه ابراهیمیه رفتم که در آن زمان مرحوم آیت الله مظفری معمم و به فضیلت اشتهار داشت. وی به بیان دقت نظر و جایگاه علمی آیت الله مظفری پرداخت و افزود: آنمرحوم همواره بر مطالعه پیش از کلاس درس اهمیت می داد، در کلاس درس آیت‌الله بروجردی فعالانه شرکت می کرد به گونه ای که نقش آن مرجع عالیقدر در شکل دهی به شخصیت مرحوم مظفری کاملا محسوس بود. حجت الاسلام خضری گفت: هرچند برای معرفی و تبیین جایگاه علمی آیت‌الله مظفری باید یک شخص هم‌تراز خود ایشان صحبت کند ولی تلاش نویسنده کتاب گوهر ناشناخته و برپایی نشست برای معرفی شخصیت این فقیه عالی مقام و گمنام قابل تقدیر است.

عضو هیئت علمی دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) معرفی شخصیت آیت الله مظفری را کار ستودنی نویسنده کتاب گوهر ناشناخته برشمرد. دکتر حمید عابدیها در آئین رونمایی کتاب گوهر ناشناخته گفت: نویسنده این اثر فاخر در بهترین زمان ممکن سراغ معرفی مفاخر و عالمان قزوین می رود همچنانکه در این کتاب کسانیکه درباره آیت‌الله مظفری اظهار نظر کرده‌اند محضر ایشان را درک کرده‌اند ضمن اینکه خود مولف با ایشان آشنایی کامل داشته است. عابدیها به بیان خاطره‌ای از آیت الله مظفری اشاره کرد، یادآور شد: از پدربزرگم و نیز بعدها از مرحوم عطار عشقی حمیدی‌زاده بارها شنیده ام: وقتی آن استاد بزرگوار پس از تحصیل از نجف اشرف به قزوین برگشت، عده ای از بزرگان شهر برای تقلید از ایشان خواهان تحریر و تدوین رساله عملیه احکام شده بودند ولی آن مرحوم همواره آیت‌الله سیستانی را ارجح دانسته و گفته بود: وقتی با آیت‌الله سیستانی در درس‌های فقه و اصول مرحوم آیت‌الله‌العظمی خویی هم درس بوده‌اند چند ماهی به دلیل بیماری از حضور در درس آن استاد بازمانده‌اند و این در حالی بوده که جناب سیستانی علی‌الدوام در آن دروس حضور داشته‌اند و همین مساله را دلیل ترجیح ایشان نسبت به خود تلقی می‌کرده‌اند. رونمایی از گوهر ناشناخته به همت اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان قزوین و مدیریت اسناد و کتابخانه ملی استان برگزار شد.