فرزانگان قزوین

آئین نکوداشت استاد محمد آشوری برگزار شد

دکتر محمد آشوری

تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۷/۳۰ - ۱۰:۲۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۳/۷/۳۰ - ۱۰:۲۲:۲۴
آئین نکوداشت استاد محمد آشوری برگزار شد
خاندان های قزوینی

آئین نکوداشت استاد محمد آشوری استاد حوزه آیین دادرسی کیفری و جرم‌شناسی به همت بنیاد نخبگان، دانشگاه‌ بین‌المللی امام خمینی(ره)، کانون وکلای دادگستری استان قزوین، مدیریت اسناد و کتابخانه ملی استان قزوین، جهاد دانشگاهی در دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) قزوین برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی مدیریت اسناد و کتابخانه ملی استان قزوین، در این مراسم حسین سیمایی صراف وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در ارتباط تصویری گفت: استاد آشوری در طول عمر شریف خود جایگاه والایی برای تعهد به اسلام، دین و مردم قائل بوده و صفات شخصیتی وی برای نسل علمی ایران الگویی ارزشمند است.  وی افزود: دانشجویان حقوق به این اساتید بزرگ تاسی جسته و زندگی پر تلاش این بزرگان را در تالیف، تحقیق، تحصیل، رشد فرهنگی، علمی و دینی بوده الگو و را چراغ راه خود قرار دهند.

در ادامه سعید حبیبا، معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: استاد آشوری شخصیتی چند وجهی و جامع الاطراف است که آثار برجسته‌ای برای حق‌طلبان رشته حقوق از خود به‌جای گذاشته که منبعی غنی برای محققین بوده و تلاش‌های وی در نهضت ترجمه ستودنی است. معاون وزیر علوم تحقیقات و فناوری تصریح کرد: دکتر آشوری علاوه بر تالیفات و ترجمه ید طولایی در نخبه‌پروری و هدایت دانشجویان مستعد داشت‌ و با ظرافت‌های تربیتی خود، دانشجویان را رشد می‌داد.

در این مراسم باقر ساروخانی پدر جامعه‌شناسی ارتباطات ایران گفت: با افتخار در تمامی عرصه‌های ملی و بین‌المللی خود را یک قزوینی معرفی می‌کنم تا سابقه علمی این شهر را به همگان ارائه دهم. وی افزود: دکتر آشوری دانشمندی فرزانه است. چندین هزار دانشجو مخاطب کتاب‌های ایشان هستند که این امر مصداق بارز عدالت آموزشی و توزیع عادلانه علم است. وی خاطرنشان کرد: طبق قوانین یونسکو اولین گام در تعلیم و تربیت، سواد ارتباطی و سواد عاطفی است که استاد آشوری و بسیاری از مفاخر ایران مصداق عینی این قانون هستند.

          دکتر محمد آشوری در سال 1321 در قزوین به دنیا آمد و پس از طی تحصیلات مقدماتی در سال 1339 وارد دانشکده حقوق، علوم سیاسی و اقتصادی دانشگاه تهران شد. در سال 1344 به فرانسه اعزام در رشته علوم جنایی در دانشکده حقوق پاریس (پانتئون) مشغول به تحصیل در دوره دکتری شدند. دکتر محمد آشوری در سال 1350 به ایران بازگشتند و تا سال 1387 به تدریس در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران پرداختند. ایشان 11 عنوان کتاب در حوزه آیین داردرسی، عدالت کیفری، نظام های حقوقی و ... تألیف و ترجمه نموده اند.

خاندان آشوری از خاندان های سرشناس قزوین هستند. سردودمان این خاندان حاج اسماعیل آشوری بود که دختر او حاجیه جهان خانم مادر میرزا حسین خان سپهسالار بود. حاج محمد حسن فرزند دیگر حاج اسماعیل کدخدایی محله بُندرخت (آخوند) بود که تا زمان حکمرانی سعدالسلطنه این سمت برای این خاندان باقی بود