النقض

خوانش و بررسی کتاب النقض

عبدالجلیل قزوینی رازی

تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۱۰/۳۰ - ۹:۳۲:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۳/۱۰/۳۰ - ۹:۳۵:۲۸
خوانش و بررسی کتاب النقض
کتاب النقض بیانگر رونق علمی قزوین در قرن ششم است
قزوین

خوانش و بررسی کتاب النقض

عضو هیات علمی دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) کتاب «النقض» را اثری پربار، مستدل، جامع، خواندنی و از کتب مهم تاریخ فرهنگ ایران دانست.

دکتر سیداسماعیل قافله باشی در نخستین نشست خوانش مکتوبات تاریخی قزوین و بررسی کتاب «النقض» بعض مثالب النواصب فی نقض بعض فضائح الروافض نوشته عبدالجلیل قزوینی رازی گفت: النقض در سه بخش: تاریخی و جغرافیایی، کلامی و اعتقادی، فقهی و احکامی تنظیم شده و به شبهات مخالفان پاسخ های دقیق داده است.

عضو هیات علمی دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) در بیان ارزش های کتاب النقض افزود: با توجه به سواد بالا آشنایی نویسنده با حکمت، کلام، فلسفه، ادبیات فارسی و عربی، تاریخ، فقه و... با اثری وزین و پربار مواجه هستیم.

دکتر قافله باشی افزود: برخلاف اکثر مجادلات اعتقادی، عبدالجلیل قزوینی رازی در این اثر توانسته با رعایت انصاف، حفظ حرمت و موازین اخلاقی پاسخگوی مخالفان باشد و از اصول شیعه دفاع منطقی کند به گونه ای که نویسنده از بیان مباحث احساسی و غیر مستند و مستدل دوری کرده و مباحث را کاملا مستدل و محکم ارائه کند.

این استاد ادبیات کتاب النقض را الگوی بسیاری از علما و بزرگان در مجادلات مذهبی و فرقه شناسی برشمرده و یادآور شد: قاضی نوراله شوشتری از علمای برجسته قرن دهم در کتاب مجالس المومنین به الگو برداری از کتاب النقض مباهات می کند.

در این جلسه بخش هایی از کتاب النقض قرائت و مورد بررسی قرار گرفت.

کتاب النقض بیانگر رونق علمی قزوین در قرن ششم است

استاد و پیشکسوت معماری، کتاب «النقض» را حاصل رونق علمی و پایداری جامعه قزوین قرن ششم دانست.

سید مهدی مجابی در نشست خوانش مکتوبات تاریخی قزوین و بررسی کتاب «النقض» بعض مثالب النواصب فی نقض بعض فضائح الروافض نوشته عبدالجلیل قزوینی رازی گفت: مطالعات تاریخی و آثار مکتوب نشان می دهد در بستر جامعه با ثبات و پایدار قرن ششم (هجری قمری) شخصیت های بزرگی تربیت یافته و آثار شکوهمندی خلق شد.

سید مهدی مجابی افزود: مسجد جامع قزوین به عنوان نمونه ای از معماری قرن ۶ به لحاظ فنی در عالی ترین سطح طراحی و ساخته شد، دوره ای که شاهد جهش جامعه ایران در همه زمینه های فرهنگی، ادبی و هنری هستیم و کتاب ارزشمند النقض نیز سند مهمی بر جایگاه اندیشمندان، رونق علمی و اعتبار فرهنگی محیط اجتماعی قزوین است.

کتاب النقض الگوی مباحثات مذهبی است

عضو هیات علمی دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) بر لزوم اخلاق مداری و استدلال منطقی در مباحثات مذهبی تاکید کرد.

دکتر سید محمد حکاک در نشست خوانش مکتوبات تاریخی قزوین و بررسی کتاب «النقض» گفت: منش اخلاقی و روش استدلالی بزرگانی چون عبدالجلیل قزوینی رازی و در عصر حاضر سید جلال‌الدین محدث ارموی که عمر را صرف صیانت از حریم اهل بیت(علیهم السلام) و تشیع کرده اند، باید الگوی مباحثات مذهبی باشد.

در این برنامه مرتضی روزبه گفت: ما وارث آثار فرهنگی، علمی و دینی گرانبهایی هستیم و باید ضمن احیا و صیانت از این میراث گرانبها آن را به آیندگان منتقل نمائیم.