معرفی

این بخش از سال 1382 و با تشكیل گروه ویژه در مدیریت اطلاع رسانی همگانی با نام بخش نابینایان و معلولان كتابخانه ملی راه اندازی گردید

هدف از تاسیس این كتابخانه تامین نیازهای فرهنگی و اطلاعاتی آن دسته از افراد جامعه اعم از نابینایان و كم بینایان است كه فاقد امكان استفاده از كتاب های چاپی و یا هرگونه مواد دیداری شنیداری هستند. جهت تحقق بخشیدن به هدف مذكور، امكانات و خدمات ویژه ای برای مراجعه كنندگان در نظر گرفته شده است که از جمله آنها می توان فراهم نمودن سخت افزارها و نرم افزارهای مورد نیاز مطالعه و نیز گردآوری انواع منابع گویا و بریل را نام برد.

با انتقال كتابخانه ملی به ساختمان جدید برای بخش نابینایان، فضای مناسبی به مساحت حدود 700 مترمربع اختصاص یافت. به منظور سهولت در استفاده مراجعان، مكان كتابخانه نابینایان در طبقه همكف واقع شده است. مستقیما از طریق ورودی عمومی مراجعان به تالارهای مطالعه قابل دسترسی می باشد.

مجموعه

كتاب های گویا: مجموعه سازی كتاب های گویا كه شامل محتوای متون مختلف اعم از درسی و غیر درسی به صورت ضبط شده بر روی كاست و CD است، از سال 1373 با همكاری مؤسسه رودكی و امام خمینی آغاز شد و همچنان نیز ادامه دارد.

كتاب های بریل: تعدادی كتاب به خط بریل با موضوعات مختلفی نظیر: نت های موسیقی كلاسیك، تاریخ موسیقی، داستان های بلند، قرآن كریم، قانون جامع معلولین و فهرستگان كتاب های گویا به منظور استفاده نابینایان گردآوری شده است. اغلب این كتاب ها اهدایی سازمان های مختلف به كتابخانه می باشند.

پیایندها: كتابخانه ملی به طور منظم پیایندهایی به خط بریل، ویژه نابینایان گردآوری می كند.

از جمله عناوین موجود عبارتند از:

  • بصیر (فصلنامه)،

  • بشری (ماهنامه)،

  • هزاره سوم (هفته نامه)،

  • ایران سپید (روزنامه)

 

تاریخ ویرایش: 2019-06-30 11:41:29.0