معاون توسعه مدیریت کتابخانه ملی ایران مطرح کرد؛

خبری شدن یک مساله خانوادگی با گزارشی آمیخته با دروغ و اهداف خاص جای تاسف دارد/ تلاش ما حل چالش‌هایی بود که بر دوش منابع انسانی قرار گرفته بود


تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۷/۲۷ - ۱۴:۵۱:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۲/۱۰ - ۱۲:۵۶:۳۵
خبری شدن یک مساله خانوادگی با گزارشی آمیخته با دروغ و اهداف خاص جای تاسف دارد/ تلاش ما حل چالش‌هایی بود که بر دوش منابع انسانی قرار گرفته بود
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران توضیح داد: تجریه موفق نظام مدیریت عملکرد در نشریه سازمان اداری و استخدامی منتشر شد و امروز بسیاری از دستگاه‌های مختلف دولتی از سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران به عنوان یک الگو در حوزه مدیریت عملکرد کارکنان خودشان الگوبرداری می‌کنند.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران به نقل از خبرگزاری ایلنا، مظفر پاسدار شیرازی درباره فعالیت‌های حوزه منابع انسانی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: خوشبختانه در حوزه منابع انسانی می‌توانم ادعا کنم تحولات بسیار خوبی در حوزه منابع انسانی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران رخ داده است که بسیاری از این تحولات برای نخستین بار در این سازمان محقق شده و برخی نیز حتی برای نخستین بار در کشور بوده است، تجریه موفق نظام مدیریت عملکرد در نشریه سازمان اداری و استخدامی منتشر شد و امروز بسیاری از دستگاه‌های مختلف دولتی از سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران به عنوان یک الگو در حوزه مدیریت عملکرد کارکنان خودشان الگوبرداری می‌کنند. 

پاسدار شیرازی اضافه کرد: اقدام دیگر، برگزاری کانون‌های ارزیابی شایستگی مدیران برای نخستین بار در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران بود، این سازمان در راستای ایجاد فرصت مساوی برای همکاری و ایجاد بستری برای توسعه فردی افراد مستعد و برقراری روند شایسته سالاری در انتصاب مدیران از ظرفیت کانون‌های ارزیابی صلاحیت مدیران برای مدیریت میراث مستند ایرانیان بهره برد. 

وی درباره مدیریت فرایندهای اداری و استخدامی سازمان ادامه داد: پس از گذشت ۱۵ سال موفق شدیم همه فرآیندهای اداری سازمان را طبق مقررات به تایید سازمان اداری و استخدامی کشور برسانیم و در نهایت مجوز آموزن استخدامی را برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران از سازمان اداری و استخدامی کشور اخذ کنیم. امید است در هفته‌های آتی دفترچه ثبت نام این آزمون منتشر شود. 

پاسدار شیرازی گفت: سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در این دوره مدیریتی مفتخر است که عملکردی متفاوت از مدیریت‌های دو دهه اخیر در استخدام نیرو داشته به طوری که علاوه بر اینکه نیرویی اضافه نکرده، بلکه از تعداد پرسنل کاسته است و چیزی نزدیک به ۱۵۰ نیرو طی چهارسال گذشته از سازمان خارج شدند در حالی که حجم، تعداد و تنوع خدمات سازمان بویژه در حوزه دیجیتال نیز افزایش داشته است و این یعنی افزایش بهره‌وری سازمانی و چابک‌سازی سازمانی که در طول دو دهه گذشته سازمان کم سابقه بوده است. گواه این کاهش نیروی انسانی تاییدیه سازمان اداری استخدامی کشور برای برگزاری آزمون جذب است که مجوز جذب ۵۷ نفر اخذ شده است. 

وی در پاسخ به نتایج پیاده‌سازی این فعالیت‌ها یادآور شد: سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در حوزه جشنواره شهید رجایی و نیز کنفرانس بین المللی استاندارد ۳۴۰۰۰ دانشگاه تهران (کنفرانس تخصصی مدیریت منابع انسانی) طی ۳ سال گذشته در حوزه منابع انسانی شرکت کرده است و توانست امتیازات خوبی را کسب کند. در سه سال گذشته در حوزه استاندارد ۳۴۰۰۰ گام به گام جایگاه سازمان را در مدیریت فرآیندهای منابع انسانی ارتقا دادیم و توانستیم رتبه این نهاد را در بین دستگاه‌های دولتی و غیردولتی بهبود ببخشیم. 

به گفته معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران؛ در این حوزه با توجه به بحث شایسته‌سالاری در انتخاب مدیران تلاش شد از فرایندهای انتخاب عادلانه‌تری در میان مدیران پایه و مدیران میانی استفاده شود و این امر برای نخستین بار در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محقق شد. 

وی گفت: برای نخستین بار آیین نامه پرسنلی مختص سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تهیه شد و به تصویب هیات امنا رسید. آیین نامه پیشین این سازمان آیین نامه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بود. همچنین کتابچه شرح مشاغل سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برای نخستین بار تدوین شد. همه این پروژه‌ها در حوزه منابع انسانی در طول این چهار سال رخ داده است. 

وی گفت: نکته حائز اهمیت این است که تقریبا ۱۳ مدل قرارداد پرسنلی در این سازمان برقرار بود که یک فضای تبعیض‌آمیزی را در سالیان گذشته بین پرسنل ایجاد کرده بود بطوریکه یک فرد با سابقه، مدرک تحصیل و شغل یکسان مستقر در یک اتاق، با دو نوع قرار داد متفاوت دریافتی تا اختلاف ۱۰۰ درصد داشتند این محصول جذب خارج از آزمون سازمان در ۱۵ سال گذشته بوده که عمدتا ورودی‌های سازمان به صورت قراردادی جذب می‌شده‌اند. این در حالی بود که سیاستهای اداری و استخدامی دولت نیز تمایلی برای تبدیل وضع قراردادهای این همکاران نداشت. 

معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران یادآور شد: مجموعه‌ای که در سال ۹۶ برعهده مدیریت جدید گذاشته شد یکسری چالش‌های جدی را در حوزه منابع انسانی داشت و در این راستا پروژه‌ها و برنامه‌های مختلفی را پیاده‌سازی کرد و تا آنجایی که قوانین و مقررات اجازه می‌داد اقدام به افزایش حقوق پرسنل کرد، این همه تلاشی بود تا در حوزه منابع انسانی چالش‌های پیشین مرتفع شود. 

معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران درباره اعتراض کارکنان در روز شنبه اشاره کرد: در روز شنبه ۲۴ مهرماه گفتگویی توسط برخی از پرسنلی که سوال و انتقاد داشتند در حاشیه نشست مدیران استانی اتفاق افتاد، اما خبری شدن یک مساله درون خانوادگی آن هم با گزارشی آمیخته با دروغ که با یک سری اهداف خاص آن را منعکس کردند جای تاسف دارد. 

پاسدار شیرازی افزود: البته فشارهای اقتصادی که برآمده از تحریم‌ها بر جامعه طی سالهای گذشته حکم فرما است و نیز افزایش هزینه زندگی متاثر از شرایط رکود تورمی حتی در برابر افزایش حقوق شاید در بسیاری مواقع پاسخگوی قدرت خرید همکاران عزیز این سازمان و حتی دیگر دستگاه‌های دولتی و غیره نبوده است. متاسفانه نارضایتی از پایین بودن قدرت خرید شامل حال بخش کثیری از مردم جامعه است. 

وی در باب طرح بحث ناپدید شدن ۲۴ میلیارد درآمد اوراق امحایی ادامه داد: مطرح کردن دروغ شاخدار ناپدید شدن ۲۴ میلیارد تومان درآمد اوراق امحایی در شرایطی که کل درآمد این بخش در سال گذشته به ۱۵ میلیارد نمی‌رسد چگونه می‌تواند محقق شود. نکته اینجاست که در شرایط بد اقتصادی و بودجه‌ای دولت که کم شدن ذره‌ای از بودجه امکان پرداخت هزینه‌های اجتناب ناپذیر (حقوق، هزینه‌ای آب و انرژی و…) را با مشکل روبرو می‌کند این «ناپدید شدن» را منطقا زیر سوال می‌برد. نکته دیگر «ناپدید شدن» ۲۴ میلیارد از بودجه ۱۵۷ میلیاردی سال گذشته سازمان که در تخصیص به ۱۵۲ میلیارد تقلیل یافته (یعنی چیزی بالغ بر ۱۶ درصد بودجه) آن هم در شرایطی که بیش از ۹۰ درصد آن فقط صرف حقوق و مزایا می‌شود امکان ناپذیر است. نکته دیگر آنکه در شرایط که امروزه تمام ورودی‌ها و خروجی‌های مالی یک دستگاه دولتی در چند سال گذشته به صورت متمرکز در حساب خزانه کل کشور است و تمام دستگاهای نظارتی نیز بر آن اشراف دارند و تغییرات اساسی‌ای که تخصیص سازمان برنامه و بودجه کشور را ماهانه کرده و پرداخت خزانه را هم به یک مرحله جدید کنترل و نظارت تبدیل کرده است «ناپدید شدن» ۱۶ درصد بودجه سازمان نشدنی است. 

پاسدار شیرازی ادامه داد: اگر اجازه دهید من از این مصاحبه شما حسن استفاده کنم و از رسانه و خبرگزاری‌های محترم به جای انعکاس اینگونه اخبار دعوت به حضور در سازمان داشته باشم که حجم گسترده فعالیت‌ها در تقویت سرویس دهی به جامعه پژوهشی کشور و خدمات جدید و خدمات دیجیتالی که در حوزه سامانه سنا، سامانه ایران ژورنال، سامانه حافظه ملی ایرانیان، شبکه کتابخانه‌های کشور، شبکه اسناد کشور، فهرستگان نسخ خطی، بانک نشریات کشور، پنجره واحد نشر، مرکز نوآوری، فعالیت‌هایی که در ذیل آن در حوزه فناوری و نوآوری برای نخستین بار در کشور و بعضا زبان فارسی رخ داد و خدمات مطلوب در حوزه اسناد فیزیکی و کاهش سرعت ارائه خدمت در حوزه این اسناد به پژوهشگران ارائه شده است و سایر خدماتی که در این عرصه ایجاد شده را منعکس می‌کردند تا جامعه بتواند از این خدمات سازمان مطلع و بهره‌مند شود.

منبع:  خبرگزاری ایلنا