گسترش همکاری‌های سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و کمیته ملی یونسکو ؛

حفاظت از گذشته، سرمایه‌گذاری برای آینده فرهنگی و علمی


تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۱۰/۲۴ - ۲۱:۴۲:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۳/۱۰/۲۵ - ۰:۲۷:۵۰
حفاظت از گذشته، سرمایه‌گذاری برای آینده فرهنگی و علمی
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو، در دیداری رسمی، به بررسی فرصت‌ها و چالش‌های پیش‌روی پروژه‌های مشترک فرهنگی و علمی از جمله حافظه جهانی و توسعه کرسی‌های علمی یونسکو پرداختند.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، در این دیدار که با حضور تعدادی از مسئولان یونسکو و مدیرکل حوزه ریاست،روابط عمومی و امور بین الملل این سازمان برگزار شد، غلامرضا امیرخانی، رئیس سازمان و حسن فرطوسی، دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو، با هدف تقویت همکاری‌های فرهنگی و علمی کشور در سطح بین‌المللی، با یکدیگر گفتگو کردند.

در این دیدار، امیرخانی با تاکید بر اهمیت پروژه حافظه جهانی اظهار داشت: کتابخانه ملی همواره در راستای ثبت آثار و مستندات تاریخی، همکاری‌های مستمری با یونسکو داشته است. وی افزود: حافظه جهانی به عنوان یکی از مهمترین اولویت‌ها، نیازمند همکاری‌های گسترده‌تر بین‌المللی است تا بتوانیم میراث فرهنگی و تاریخی خود را برای نسل‌های آینده حفظ کنیم.

حسن فرطوسی، دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران، در ادامه گفت‌وگو با اشاره به جایگاه مهم کتابخانه ملی در ترویج فرهنگ و تاریخ ایران، اظهار داشت: کتابخانه ملی به عنوان یک نهاد نهادساز، نقش محوری در فرهنگ‌سازی و حفظ میراث فرهنگی کشور دارد. ما خواستار همکاری و حمایت بیشتر از این نهاد هستیم تا بتوانیم از ظرفیت‌های آن در راستای تحقق اهداف مشترک بهره‌برداری کنیم.

وی ضمن اشاره به قدمت  75 ساله یونسکو، چالش‌های موجود در منطقه را تشریح کرد و افزود: عدم توازن در کمیته های یونسکو، به‌ویژه در حوزه‌های آموزش و هوش مصنوعی، از چالش‌های اصلی ما به شمار می‌رود. برای حل این مشکل، نیاز است که کمیته‌ها به‌گونه‌ای مدیریت شوند که مستقل از تغییرات مدیریتی، بتوانند به حیات خود ادامه دهند و تاثیرگذاری بیشتری در سطح بین‌المللی داشته باشند.

در پایان این دیدار، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، اعلام کرد: این سازمان از همکاری‌های بیشتر در این زمینه حمایت کرده و از اینکه پروژه‌های مشترک هر چه سریع‌تر به نتیجه برسند، استقبال می‌کنیم. وی همچنین ابراز امیدواری کرد که این تعاملات بتوانند در راستای حفظ و معرفی بهتر میراث فرهنگی ایران در سطح جهانی مؤثر واقع شوند.