Skip to Content
در اختتامیه پانزدهمین جشنواره پژوهش و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران انجام گرفت؛

از رونمایی آثار جدید تا تقدیر از پژوهشگران برتر


تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۱۰/۱۹ - ۱۲:۳۲:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۳/۱۰/۱۹ - ۱۴:۹:۲
از رونمایی آثار جدید تا تقدیر از پژوهشگران برتر
پانزدهمین جشنواره پژوهش و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با حضور جمعی از مسئولان، پژوهشگران و استادان دانشگاه در سالن همایش‌های بین‌المللی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار شد. در این مراسم، علاوه بر معرفی برگزیدگان برتر در بخش‌های مختلف، از دو کتاب مهم رونمایی و تقدیر از پژوهشگران برتر به عمل آمد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، در مراسم اختتامیه این جشنواره، چهره‌های برجسته‌ علمی وفرهنگی همچون وحید شالچی، معاون فرهنگی اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و عضو شورای اسناد ملی، نجفقلی حبیبی، پژوهشگر فلسفه اسلامی و عضو هیئت امنای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، علی اشرف صادقی، عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی و چهره ماندگار در حوزه ادبیات، غلامرضا امیرخانی، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و محبوبه قربانی، دبیر علمی این جشنوراه، حضور داشتند و دیدگاه‌های خود را در راستای اهمیت پژوهش و فرهنگ کشور بیان کردند.

در ابتدای این مراسم، محبوبه قربانی، دبیر علمی جشنواره، گزارشی جامع از روند برگزاری جشنواره ارائه داد و به اهمیتی که این رویداد در رشد و گسترش فرهنگ پژوهشی کشور دارد، اشاره کرد.

در ادامه این مراسم، وحید شالچی، معاون فرهنگی اجتماعی وزیر علوم و تحقیقات و فناوری، در سخنرانی خود در این جشنواره بر اهمیت رویکرد «علم باز» تأکید کرد و گفت: «علم باز برای تمام سازمان‌ها و مراکز تحقیقاتی اهمیت دارد، زیرا این رویکرد نه تنها به عدالت پژوهشی کمک می‌کند، بلکه دسترسی آزاد به داده‌ها و اطلاعات را فراهم می‌آورد. این انتخاب در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران به ویژه مهم است، زیرا نقش کانونی این سازمان در حفظ هویت ملی و خاطره جمعی ایرانیان از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی افزود: یادآوری تاریخ و فرهنگ مشترک، نقش اساسی در ایجاد وفاق اجتماعی دارد. این سازمان با حفظ خاطره جمعی و ایجاد دسترسی آزاد به اسناد تاریخی، در شکل‌گیری هویت جمعی ایرانیان نقشی محوری ایفا می‌کند. به ویژه در شرایطی که اختلافات گفتمانی و سیاسی در جامعه وجود دارد، پژوهش‌های مستند و مبتنی بر شواهد می‌تواند به ایجاد تفاهم و همبستگی ملی کمک کند.

غلامرضا امیرخانی، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، نیز در سخنرانی خود به ضرورت توجه بنیادین به پژوهش در کشور پرداخت و بر اهمیت نقش سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در حفظ و ترویج دانش تاریخی و فرهنگی تأکید کرد. ایشان از پژوهش‌های علمی و مستند به‌عنوان پایه‌گذار آینده‌ای روشن برای کشور یاد کردند و بر لزوم حمایت از محققان و پژوهشگران در تمامی زمینه‌ها به‌ویژه در حوزه‌های آرشیوی، ایران‌شناسی و علوم انسانی تأکید نمودند.

در جریان این جشنواره، از دو کتاب جدید «روایت سعادت»، اثر جدید از مجموعه تاریخ شفاهی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و «ذروۃ السماء فی مشاهیر الاسماء» رونمایی شد. این آثار به عنوان منابع معتبر علمی و تحقیقاتی برای ترویج دانش و حفظ تاریخ شفاهی کشور در نظر گرفته شده‌اند. نجفقلی حبیبی و علی اشرف صادقی نیز دیدگاه‌های خود را در مورد این آثار عنوان کردند.

در پایان این مراسم، از ۱۱ پژوهشگر برتر در حوزه‌های مختلف همچون علوم آرشیوی، ایران‌شناسی، اسلام‌شناسی، حفاظت و نگهداری منابع کتابخانه‌ای و آرشیوی، علم اطلاعات و دانش‌شناسی و دیگر زمینه‌ها تجلیل به عمل آمد.


login