رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در نشست رؤسای کتابخانه‌های ملی بریکس در مسکو حضور می‌یابد


تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۹/۱۷ - ۷:۱۵:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۳/۹/۱۷ - ۷:۲۵:۸
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در نشست رؤسای کتابخانه‌های ملی بریکس در مسکو حضور می‌یابد
صالح زمانی، مشاور اموربین الملل سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، در گفت‌وگو با روابط عمومی این سازمان، از سفر قریب‌الوقوع غلامرضا امیرخانی، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، به مسکو برای شرکت در نشست رؤسای کتابخانه‌های ملی کشورهای عضو بریکس (BRICS) خبر داد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، صالح زمانی، در توضیح این سفر اظهار داشت: سفر رئیس سازمان به مسکو که در پاسخ به دعوت وادیم دودا، رئیس کتابخانه دولتی روسیه، انجام خواهد شد، با هدف تبادل نظر پیرامون ظرفیت‌های فرهنگی و علمی کشورهای عضو بریکس و بررسی ابتکارات کتابخانه‌ای در زمینه راه‌اندازی پایگاه‌های داده مشترک و ارائه خدمات دیجیتال فراگیر به کاربران صورت می پذیرد.


حضور فعال ایران در بریکس؛ تقویت روابط علمی و فرهنگی با کشورهای عضو

مشاور امور بین‌الملل سازمان در تشریح جزئیات این سفر افزود: دکتر امیرخانی در کنار حضور در دو نشست چندجانبه، با هدف تقویت روابط علمی و فرهنگی با روسیه، از کتابخانه ملی، آرشیو ملی و کتابخانه دولتی این کشور بازدید خواهد کرد. رئیس سازمان همچنین در دیدارهای دوجانبه با رؤسای کتابخانه‌های ملی کشورهای بریکس از جمله اسامه طلعت، رئیس آرشیو و کتابخانه ملی مصر؛ آجای پراتاپ سینگ، رئیس کتابخانه ملی هند؛ عبدالله ماجد، رئیس آرشیو و کتابخانه ملی امارات متحده عربی؛ و کپی مادومو، رئیس کتابخانه ملی آفریقای جنوبی، به گفت‌وگو خواهد پرداخت.


نشست بریکس؛ فرصتی برای ارتقاء جایگاه علمی و فرهنگی ایران در عرصه بین المللی

زمانی همچنین با اشاره به اهمیت این رویداد تاکید کرد: نشست بریکس فرصتی ارزشمند برای معرفی دستاوردهای علمی و فرهنگی کشورمان و نمایش قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران در سطح بین‌المللی است. حضور فعال در این رویداد می‌تواند روابط کشورمان را با دیگر کشورهای عضو این مجمع تقویت کند و جایگاه ایران را در مجامع فرهنگی ارتقا دهد.
وی با اشاره به برنامه‌های سازمان در دوره جدید یادآور شد: یکی از اهداف اصلی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، فعال‌تر شدن در عرصه دیپلماسی فرهنگی است. این سازمان برنامه‌هایی برای گسترش تعاملات دوجانبه با سفرا و نمایندگان فرهنگی کشورهای مختلف، همکاری با مجامع تخصصی بین‌المللی نظیر ایفلا، ایکا و اکو، و انعقاد تفاهم‌نامه‌های جدید در دستور کار قرار داده است.در پایان، صالح زمانی ابراز امیدواری کرد که گسترش روابط و همکاری‌های بین‌المللی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، زمینه‌ساز ارتقای ظرفیت‌های پژوهشی و فرهنگی کشور شود و پژوهشگران و علاقه‌مندان به حوزه‌های آرشیوی و ایران‌شناسی بتوانند از بسترهای فراهم شده بهره‌مند گردند.