Skip to Content

نخستین نشست حمایت معنوی از آثار برگزیده چهاردهمین جشنواره ملی پژوهش و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار شد


تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۵/۱۵ - ۱۳:۵۴:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۳/۵/۱۵ - ۱۳:۵۸:۸
نخستین نشست حمایت معنوی از آثار برگزیده چهاردهمین جشنواره ملی پژوهش و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار شد
نخستین نشست از سلسله نشست‌های حمایت معنوی از آثار برگزیده چهاردهمین جشنواره ملی پژوهش و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با ارائه و بررسی طرح پژوهشی «شناسایی و ارزش‌گذاری سنجه‌های سنجش تاثیر پژوهش در ایران» به صورت مجازی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، در این نشست بهروز رسولی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران مجری این طرح پژوهشی، به تشریح روش‌ها و اهداف این پژوهش پرداخت و تاکید کرد پژوهش باید تاثیری فراتر از دانشگاه داشته باشد و نیازهای اجتماعی، دغدغه‌های جامعه و حل مسائل کشور را هدف قرار دهد. وی همچنین بر اهمیت سنجش تاثیر پژوهش‌ها در ابعاد مختلف از جمله اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و بهداشتی تاکید کرد و بر لزوم بررسی و ارزیابی این ابعاد در نظام پژوهش‌های کشور اشاره نمود.

عباس دولانی، عضو هیئت علمی دانشگاه الزهراء نیز به ضرورت به‌روزرسانی سنجه‌ها و توجه به نتایج مالی و خدماتی پژوهش‌ها پرداخت و اظهار داشت پژوهش‌ها باید توانایی ایجاد تغییرات ملموس و مثبت در جامعه را داشته باشند. وی همچنین به مشکلات پایان‌نامه‌های دانشگاهی اشاره و تأکید کرد که پژوهش‌ها نباید صرفا به منظور اخذ مدرک باشند.

در ادامه این نشست المیرا جنوی، عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات سیاست‌ ‌علمی کشور نیز دیدگاه‌های خود را با توجه به رویکردهای مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور به اشتراک گذاشت و ضمن تاکید بر ارزشمندی پژوهش به محدودیت‌های کشور در زمینه پژوهش و اهمیت استفاده از سنجه‌های متناسب با نیازهای داخلی پرداخت و افزود: برای سنجش تاثیر پژوهش­ها باید از روش‌های کمی و کیفی بهره برداری شود. جنوی همچنین ضرورت آزادی علمی و تجاری‌سازی پژوهش­ها را برای افزایش تاثیرگذاری آن­ها مطرح کرد. این نشست که بصورت مجازی برگزار گردید، با طرح پرسش­هایی از سوی حاضرین پایان یافت.


login