رئیس اندیشگاه فرهنگی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران:

تلاش برای افزایش حس تعلق به خاک وطن موجب گسترش فرهنگ مقاومت می‌شود


تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۴/۲ - ۱:۲۶:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۲/۲/۹ - ۱۳:۴۷:۵۸
تلاش برای افزایش حس تعلق به خاک وطن موجب گسترش فرهنگ مقاومت می‌شود
رئیس اندیشگاه فرهنگی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در آئین معرفی کتاب«دُماب» گفت: افزایش تعلق به خاک در واقع ترویج فرهنگ و گفتمان مقاومت است.

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، حجت‌الاسلام محمدرضا زائری رئیس اندیشگاه فرهنگی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در آئین معرفی کتاب «دُماب» اظهار کرد:کتابخانه ملی از آنجایی که در جایگاه استانداردسازی قرار دارد، بر خود وظیفه می‌داند که با برگزاری مراسمی مانند معرفی دایره المعارف روستایی دماب، الگو و نمونه‌ای برای سایر تدوین تاریخ و قرهنگ روستاهای ایران ارائه کند.

وی اضافه کرد: بسیاری از مشکلات فرهنگی ناشی از بر هم خوردن توازن‌هاست، یکی از توازن‌های بر هم خورده توازن جمعیت شهری و روستایی است که این عدم توازن ناشی از افزایش درآمد نفتی کشور در دهه ۳۰ و توسعه شهرنشینی بوده است.

رئیس اندیشگاه فرهنگی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران خاطر نشان کرد: روستا مهد تولید و مولد اقتصاد روستایی است که به دلیل عدم نگهداشت اهالی روستاها دچار اختلال شده است، بنابر اذعان ناشر مجموعه دماب اگر روستا را همانند شهر و کشورمان دوست داشته باشیم پایه‌های فرهنگ کشور مستحکم‌تر خواهد شد.

زائری ادامه داد: کار نویسنده و ناشر از آنجایی مهم است که در فضایی قرار داریم که اگر مولف عمر خود را صرف تالیف چنین اثر دقیق و ارزشمندی نمی‌کرد و یا ناشر در این حوزه هزینه نمی‌کرد، از لحاظ مادی بیشتر پیشرفت می‌کرد.

حجت‌الاسلام زائری برای نمونه به اهمیت روستا در فرهنگ لبنان اشاره کرد و گفت: در فرهنگ لبنان روستایی بودن افتخار دارد و چندین جلد کتاب مفصل درباره روستاهای لبنان کتاب تالیف شده است اما متاسفانه در کشور ما خود را روستایی دانستن افتخار ندارد.

وی گفت: افتخار تعلق به روستا سبب افزایش تعلق به خاک وطن خواهد شد و یکی از دلایل تقویت مقاومت در لبنان نیز فرهنگ روستایی است.

رئیس اندیشگاه فرهنگی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران افزایش تعلق به خاک را از مصادیق ترویج فرهنگ و گفتمان مقاومت برشمرد.

زائری ادامه داد: مقاومت و ایستادگی در روزگاری که همه تلاش دارند مردم را از این خاک جدا کنند، از طریق افزایش تعلق به خاک میسر است.

وی ضمن اشاره به اینکه تالیف اثری همانند دُماب کاری ارشمند است، گفت: تلاش در راستای تالیف چنین اثری  در حالی که برای مولف سود مادی و دنیایی ندارد شایسته تقدیر است.

شایان ذکر است کتاب «دُماب» مجموعه پژوهش هایی درباره فرهنگ و تاریخ روستای دُماب از توابع استان اصفهان است که در هفت جلد و 2 هزار و 163 صفحه به چاپ رسیده است.