بررسی سیاست و اقتصاد جهانی با عنوان «چرا همه کشورها بدهکارند؟»


تاریخ انتشار: ۱۳۹۶/۸/۲۳ - ۵:۴۲:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۶/۸/۲۳ - ۵:۴۶:۲۹
بررسی سیاست و اقتصاد جهانی با عنوان «چرا همه کشورها بدهکارند؟»
سخنرانان نشست : حسین صمصامی ، علی محمد طرفداری / مرداد 1395

بررسی سیاست و اقتصاد جهانی با عنوان «چرا همه کشورها بدهکارند؟» به همراه نمایش فیلم مستند «زمین + پنج درصد» به کارگردانی مجتبی غفوری

پنجمین نشست تخصصی گروه پژوهش های اسلام شناسی و ایران شناسی با عنوان «سیاست و اقتصاد جهانی: چرا همه كشورها بدهكارند؟» با سخنرانی دكتر حسین صمصامی و دكتر علی محمد طرفداری به همراه نمایش فیلم مستند «زمین به علاوه پنج درصد» به كارگردانی مجتبی غفوری در 95/5/24 در سالن فرهنگ برگزار شد.

در ابتدای نشست كه با نمایش فیلم مستند زمین به علاوه پنج درصد آغاز شد، كارگردان مستند ضمن بررسی سیر تحولات تاریخی خلق پول در جهان، علل بروز مشكلات و بحران های اقتصادی در سراسر جهان را از زبان كارشناسان اقتصادی مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار داد. پس از نمایش فیلم، دكتر صمصامی به نقد و بررسی مباحث طرح شده در فیلم پرداخت و ضمن تعریف مفاهیمی چون پول، نقدینگی و انواع سپرده گذاری به بررسی مسائلی چون تأثیر بهره و ربا بر بروز مشكلات اقتصادی پرداخت و در خاتمه راه حل غلبه بر برخی مشكلات بانكی و اقتصادی كشور را اصلاح نظام بانكی معرفی كرد.

در ادامه نشست دكتر طرفداری به صحبت پرداخت و در خلال سخنان خود با اشاره به یكی از ماجرهای واقعی رخ داده در تاریخ در عصر اكتشافات جغرافیایی، كوشید تأثیر حاكمیت پول بر تغییر سبك و رفتارهای انسانی را نشان دهد. و در خاتمه جلسه، آقای غفوری به شرح برخی از مشكلات موجود در مسیر ساخت مستند «زمین به علاوه پنج درصد» پرداخت و بر نقش حاكمیت پول به عنوان یكی از عوامل مؤثر بر مشكلات ملی و اقتصادی در جهان تأكید كرد.

این جلسه در خاتمه با پرسش و پاسخ برخی از حضار به پایان رسید.